PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS

ŚNIADANIA

kasza kukurydziana na mleku 300 ml

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

pierś z gęsi 40 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g

OBIADY

zupa jarzynowa 400 ml

zapiekanka z makaronem i mięsem 300 g

kompot 200 ml

KOLACJE

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

kurczak gotowany 40 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g

płatki jęczmienne na mleku 300 ml

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

polędwica “Zosi” 40 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g

zupa zacierkowa 400 ml

bitki wieprzowe 100 g

ziemniaki 170 g

surówka z ogórka 100 g

kompot 200 ml

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

pasta mięsna 80 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g

kasza manna na mleku 300 ml

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

udziec z indyka 40 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g

zupa ziemniaczana 400 ml

gulasz drobiowo-warzywny 100 g

kasza gryczana 100 g

kompot 200 ml

pieczywo mieszane 70 g

bułka wrocławska 25 g

szynka bankietowa 40 g

masło 15 g

herbata

cukier 10 g